СІЛЬСЬКІ ТЕРИТОРІЇ – ОБ'ЄКТ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ З ЕКОНОМІКИ ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ - Gnativ, N.B.; Skabodina, U.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто теоретико-методичні засади розвитку сільських територій. Увагу зосереджено на понятійно-категоріальному апараті поняття "сільські території". Відображено результати дослідження рівня вивченості проблемних аспектів розвитку сільських територій на основі детального аналізу науково-допоміжного покажчика "Проблеми сільських територій". Визначено пріоритетні напрями дослідження сільських територій. Охарактеризовано доцільність вивчення поняття "сільські території" як об'єкта досліджень з економіки природокористування. Запропоновано на основі європейського досвіду здійснити класифікацію сільських територій України на міські, перехідні та сільські райони.