ВИЗНАЧЕННЯ МЕХАНІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ДЕРЕВИННО-КОМПОЗИЦІЙНИХ МАТЕРІАЛІВ, ВИГОТОВЛЕНИХ З ВИКОРИСТАННЯМ ВІДХОДІВ РІПАКУ - Kopansky, M.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати дослідження впливу основних параметрів процесу виготовлення деревинних композиційних матеріалів з використанням відходів ріпаку на їх механічні показники. Показано залежності механічних показників матеріалу від вмісту ріпакових частинок і клею. Проаналізовано вплив цих чинників на процес формування матеріалу. Визначено раціональну величину питомого вмісту сировини із ріпаку у вихідній композиції. Доведено можливість використання ріпакової сировини, як альтернативної, у виробництві деревинних композиційних матеріалів.