РАДІОЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ В КОНТЕКСТІ РЕГІОНАЛЬНОГО ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ КИЇВСЬКОГО ПОЛІССЯ - Grynyk, O.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
На основі оброблених матеріалів оцінено стан сільськогосподарського виробництва на території Київського Полісся у сучасних економічних реаліях. Окреслено низку пріоритетних шляхів реабілітації та розвитку аграрного сектору області. Встановлено основні соціоекономічні та екологічні проблеми, виявлено ціннісний, нормативно-правовий, ресурсний та управлінський конфлікти в агарній галузі економіки регіону. Обґрунтовано необхідність переходу на агроландшафтну концепцію природокористування. Доведено, що для досягнення збалансованості інтересів та цілей соціального, економічного та екологічного розвитку необхідний взаємопов'язаний, взаємозалежний аналіз певної ситуації водночас за трьома аспектами, паритетне поєднання трьох підходів з урахуванням зміни з часом та у просторі відповідних цінностей і потреб. Тільки такий гнучкий підхід дає змогу прийняти управлінські рішення з урахуванням конкретних умов.