ВЗАЄМОРОЗМІЩЕННЯ ДЕРЕВ У ВЕРТИКАЛЬНИХ ГОРИЗОНТАХ РІЗНОВІКОВИХ БУКОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ - Rehush, N.V.; Kahanyak, Yu.Yo. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Встановлено характер горизонтального взаєморозміщення дерев у вертикальних горизонтах різновікових букових насаджень, які віднесено до різних категорій лісів. Випадковість, згрупованість чи рівномірність дерев оцінено на основі значень індексів Кларка-Іванса, Кокса та Піелу. Оцінено значущість природи чинників та їх інтенсивність для формування просторої структури букових деревостанів південно-західного мегасхилу Українських Карпат. Перевірено наявність лінійних зв'язків між характером взаєморозміщення дерев у вертикальних горизонтах букових насаджень та їх таксаційними ознаками.