ОСОБЛИВОСТІ ГРУПОВОЇ ДИНАМІКИ В ІНЖЕНЕРІЇ ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Pasyeka, M.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено специфіку розроблення програмних додатків, особливості впливу професійних аспектів групової динаміки та комунікації всередині команди й вимоги до особистісних якостей спеціалістів з програмної інженерії. Проведено системний аналіз класифікації особистих якостей спеціалістів з програмної інженерії, у контексті групової динаміки розроблення комп'ютерних програм та професійного спілкування під час роботи над проектом. Проаналізовано особливості організації робочого процесу і проблеми управління у динамічних групах розробників програмних додатків, а також запропоновано типовий розподіл ролей у групах до десяти осіб. Запропоновано ефективне використання методології групової динаміки, що забезпечує вищий моральний дух команди і приводить до підвищення продуктивності праці та дисципліни персоналу в команді розробників програмних додатків.