ВІДНОВЛЕННЯ КОРІННИХ ДЕРЕВОСТАНІВ ЯК ОСНОВА ЗАСТОСУВАННЯ ВИБІРКОВОЇ СИСТЕМИ ГОСПОДАРЮВАННЯ - Zapotochnyi, M.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Формування стійких лісостанів, які відповідають вимогам екологічно орієнтованого лісівництва, є головним завданням ведення лісового господарства в сучасних умовах за інтенсивного антропогенного (зокрема і рекреаційного) впливу. При цьому застосовують індивідуальні та диференційовані підходи до ведення лісового господарства, одним з яких є відновлення корінних деревостанів. Ці принципи можуть бути реалізовані на практиці за вибіркової системи господарювання, застосовуючи безперервні рубки лісовідновлення і переформування, що забезпечить еволюційну динаміку типів лісу.