ТЕНДЕНЦІЇ ТА ПРОБЛЕМИ МОНЕТИЗАЦІЇ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Ilyina, K.O.; Mrochko, M.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто сутність монетизації економіки та вплив її рівня на динаміку економічних процесів у країні. Описано методику розрахунку коефіцієнтів монетизації за агрегатами грошової маси та розкрито інформативність кожного з них. Проаналізовано структуру грошової маси України та динаміку її агрегатів. Наголошено, що рівень достатності грошей в економіці залежить не тільки від їхньої кількості, але й від якості, яка є різною для складових грошової маси. Розраховано рівні монетизації економіки України за агрегатами грошової маси впродовж останніх десяти років, показано тенденції їхньої зміни. Визначено основні негативні явища у розвитку грошової системи та грошового обігу країни впродовж 2014 р. та напрями їхнього подолання.