ОСОБЛИВОСТІ РОСТУ ТА РОЗВИТКУ ВИДІВ РОДУ PERSICA MILL. В УМОВАХ ПРАВОБЕРЕЖНОГО ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ - Holubkova, I.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати фенологічних спостережень за ростом та розвитком рослин персика. Особливу увагу приділено цвітінню, росту пагонів та плодоношенню двох видів персика та сортам з різними термінами достигання плодів. З'ясовано, що температура повітря є основним фактором, який безпосередньо впливає на ростові процеси. Початок масового цвітіння Persica настає за температури не нижчої +10-15°С у період з II по III декаду квітня та суми ефективних температур від 141-169 для Persica davidiana до 163-211 для представників Persica vulgaris. Ріст пагонів персика починався відразу після встановлення середньодобової температури +15 і закінчувався, в основному, наприкінці серпня – на початку вересня. Плодоношення розпочинається наприкінці червня за суми ефективних температур від 1250-1446.