КОЛИВАННЯ У ДЕЯКИХ СИЛЬНО НЕЛІНІЙНИХ МЕХАНІЧНИХ СИСТЕМАХ ІЗ БАГАТЬМА СТУПЕНЯМИ ВІЛЬНОСТІ - Pukach, P.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Аналітичні методи для нелінійних систем з одним ступенем вільності узагальнено на певний клас нелінійних систем зі скінченним числом ступенів вільності. Застосування аналітичних підходів на базі поєднання класичних методів нелінійної механіки та хвильової теорії руху дає змогу зробити загальні висновки щодо важливих питань аналізу динамічних процесів. Висновки, отримані за допомогою апарату спеціальних функцій, дають змогу отримати характеристики динаміки сильно нелінійних систем з багатьма ступенями вільності, які випливають з аналізу розв'язків відповідних диференціальних рівнянь.