ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ВНУТРІШНЬОГО РИНКУ РЕГІОНУ - Pavlyuck, L.І. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано підходи до теоретичного обґрунтування сутності внутрішнього ринку регіону. Відображено авторський підхід до визначення поняття внутрішнього ринку, визначено соціальну та економічну роль внутрішнього ринку, а також його місце в системі соціально-економічного розвитку регіону. Проаналізовано особливості державної та регіональної політики регулювання розвитку внутрішнього ринку. Визначено суб'єкти регулювання та основоположні принципи регіональної політики управління розвитком внутрішнього ринку. Охарактеризовано елементи середовища розвитку внутрішнього ринку. Визначено функції сукупного попиту та сукупної пропозиції моделювання функціонування внутрішнього ринку регіону.