УДОСКОНАЛЕННЯ ВНУТРІШНЬОГО КОНТРОЛЮ ЯК СКЛАДОВОЇ УПРАВЛІННЯ ТОРГОВЕЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ - Medvid, L.G.; Kharynovych-Yavorska, D.О. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Визначено передумови та напрями розвитку методики внутрішнього контролю на торговельних підприємствах у сучасних умовах. Розкрито місце та роль внутрішнього контролю в управлінні стійким розвитком торговельних підприємств. Сформульовано методичні засади внутрішнього контролю, які ґрунтуються на вдосконаленні процесу бюджетування та оцінюванні ризику. Запропоновано алгоритм процесу бюджетування. Виділено необхідність інтеграції збалансованої системи показників із системою бюджетування. Розглянуто необхідність оцінювання ризику зменшення доходу та понесення збитків на основі критичної точки реалізації та коефіцієнта безпеки стосовно отриманого чистого доходу.