ФІНАНСОВА БЕЗПЕКА ПІДПРИЄМСТВА: СУТНІСТЬ ТА ОЦІНЮВАННЯ ЇЇ РІВНЯ - Kulyniak, I.Ya.; Hliantseva, O.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
На основі досліджень наукової літератури систематизовано трактування поняття "фінансова безпека підприємства", яке розглянуто у п'яти аспектах. Запропоновано систему показників для оцінювання рівня фінансової безпеки підприємства, розрахунок яких дасть змогу швидко реагувати на зміну фінансового стану у динаміці, що є попереджувальним сигналом погіршення діяльності підприємств. На прикладі ПАТ "Шкіряне підприємство "Світанок" та ПАТ "Шкіряник", які є прямими конкурентами та функціонують на одному ринку, оцінено рівень фінансової безпеки за допомогою розрахунку відстані інтегрального показника оцінювання рівня фінансової безпеки від еталонного.