СТРЕС-ТЕСТУВАННЯ БАНКУ: ПІДХОДИ, МЕТОДИ, СВІТОВИЙ ДОСВІД - Kyshakevych, B.Yu.; Yuzvyak, O.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто сучасні підходи до проведення стрес-тестування в Україні та особливості процесу його впровадження в українську банківську практику. Проаналізовано світовий досвід у використанні стрес-тестів як ефективного інструменту банківського ризик-менеджменту та запропоновано класифікацію основних методів та інструментів формування стресових сценаріїв, які набули широкого застосування у вітчизняній та світовій банківській практиці.Досліджено сутність макроекономічного стрес-тестування кредитного ризику як інструменту, що дає змогу оцінити стійкість банківської системи відносно макроекономічних потрясінь.