СУЧАСНІ ПРИЙОМИ ПРОВЕДЕННЯ ІНВЕНТАРИЗАЦІЇ ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕНЬ ТА КОМПЛЕКСНОГО ОЦІНЮВАННЯ ЛАНДШАФТНО-ПЛАНУВАЛЬНОЇ СТРУКТУРИ ПАРКУ САНАТОРІЮ "ЧЕРЧЕ" - Bidolakh, D.I.; Kuzjovych, V.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати проведення інвентаризації деревно-чагарникових насаджень санаторію ''Черче'' з використанням сучасних методів (геоінформаційні системи, матеріали дистанційного зондування та GPS-інвентаризація). Визначено фітосанітарний стан зелених насаджень санаторно-лікувального закладу та намічено заходи щодо його покращення. На основі проведених робіт запропоновано проектні рішення щодо покращення благоустрою території санаторію у вигляді 3-вимірного макету у комп'ютерній програмі. Опрацьовано нові підходи щодо способів комплексного оцінювання ландшафтно-планувальної структури території, моделювання часових змін та перетворення внаслідок проведення рубок і здійснення прийомів благоустрою території.