ПРЯМІ ІНОЗЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ: ЗАЛУЧЕННЯ ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ ЇХ ВИКОРИСТАННЯ У ВІТЧИЗНЯНІЙ ЕКОНОМІЦІ В ПІСЛЯКРИЗОВИЙ ПЕРІОД - Lelyk, L.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто особливості залучення прямих іноземних інвестицій у національну економіку та їх використання у вітчизняній економіці, розкрито їхню сутність та охарактеризовано динаміку інвестиційних вкладень міжнародними фінансово-кредитними та інвестиційними установами в українську економіку. Висвітлено вплив прямих іноземних інвестицій на розвиток національної економіки та її галузей, особливо пріоритетних і стратегічних. Охарактеризовано динаміку залучення прямих іноземних інвестицій у післякризовий період в окремих галузях вітчизняної економіки та регіонах країни.