МІСЦЕ МАКРОЕКОНОМІЧНОГО ПРОГНОЗУВАННЯ В СИСТЕМІ УПРАВЛІННЯ БАНКІВСЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ - Irshak, O.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Запропоновано визначення поняття "система управління банківською діяльністю" та "механізм управління банківською діяльністю". Наведено основні елементи системи управління банківською діяльністю, досліджено сучасний стан функціонування макроекономічного прогнозування, визначено місце і роль макроекономічного прогнозування в системі управління банківською діяльністю. Доведено, що макроекономічне прогнозування банків повинне мати системний і стратегічний характер, а також є найголовнішим інструментом, який допомагає ухвалювати ефективні управлінські рішення. Виділено чинники, які впливають на прогнозування розвитку банківської діяльності.