КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ СИСТЕМИ РЕГУЛЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО РИНКУ І НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ - Zablotskyy, M.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Поставлено проблему формування системи регулювання фінансового ринку. Поняття "система" розглядають як сукупність взаємозумовлених, взаємопов'язаних і взаємодіючих складових частин (підсистем, елементів), які формуються, функціонують під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників і забезпечують певні якісні та кількісні результати їхньої дії. На основі фінансових і виробничих індикаторів і їх регуляторів запропоновано формалізовану модель руху грошей, форм фінансового капіталу, інвестицій, обсягу натурального продукту, цін і національного доходу. Обґрунтовано концептуальну систему регулювання фінансового ринку, систематизовано факторні та результуючі змінні регулювання рівноваги, стабільності та збалансованості національної економіки.