ТЕОРЕТИКО-МЕТОДИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ ЗАСАДИ РЕАЛІЗАЦІЇ МІЖНАРОДНОГО ЕКОЛОГІЧНОГО СТРАХУВАННЯ - Dubovich, I.A.; Vasylyshyn, K.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Звернено увагу на сучасні проблеми погіршення стану природного життєвого довкілля та якості життя і здоров'я населення. Відображено соціо-еколого-економічні збитки, завдані природними і техногенними катастрофами. Розглянуто необхідність розроблення теоретичних положень, методичних основ і практичних рекомендацій щодо реалізації екологічного страхування на національному, регіональному та міжнародному рівнях. Обґрунтовано соціо-еколого-економічну доцільність використання синергетичного економіко-правового підходу щодо формування та розвитку міжнародного екологічного страхування. Запропоновано розробити та прийняти Міжнародний кодекс "Про екологічне страхування".