ОЦІНЮВАННЯ ТА ПРОГНОЗУВАННЯ ПОКАЗНИКІВ ЕКОЛОГО- ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ ДЕРЕВООБРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ МЕТОДАМИ ЕКОНОМЕТРИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Hurnyak, I.G.; Kozlovsky, S.О. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розроблено економетричні моделі для оцінювання еколого-економічної ефективності діяльності деревообробних підприємств, а також прогнози окремих показників, моделювання яких здійснено в діючих та порівняльних цінах за п'ять та одинадцять років і з лаговим запізненням в один рік. Подано класифікацію економетричних моделей за п'ятьма ознаками. Прогнозування показників еколого-економічної ефективності здійснено для трьох сценаріїв розвитку економіки країни: песимістичного (в кризових умовах), оптимістичного (за сприятливих умов) та найбільш імовірного (в реальних умовах).