ІНТЕНСИФІКАЦІЯ ПРОЦЕСУ ЗНЕШКОДЖЕННЯ ГІПОХЛОРИТНИХ РІДКИХ ВІДХОДІВ СПОЛУКАМИ ОЛЕФІНОВОГО РЯДУ В КАВІТАЦІЙНИХ ПОЛЯХ - Hnatyshyn, N.M.; Znak, Z.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Методом зворотного окисно-відновного титрування досліджено взаємодію натрію гіпохлориту з органічними сполуками – компонентами стічних вод олефінового виробництва, у кавітаційних полях. Встановлено, що швидкість процесу окиснення органічних сполук натрію гіпохлоритом у разі збудження явища кавітації є значно вищою, ніж за механічного перемішування. Це зумовлено перебігом процесу за радикальним механізмом завдяки утворенню чисельних радикалів органічної та неорганічної природи внаслідок деструкції органічних сполук, розкладу гіпохлорит-іонів та сонолізу води.