ДІЯЛЬНІСТЬ УКРАЇНСЬКИХ ФІНАНСОВИХ ІНСТИТУЦІЙ ГАЛИЧИНИ (1921-1939 РОКИ) - Konopelskyi, Z.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано діяльність українських фінансових інституцій, зокрема банків Галичини. З'ясовано, що основним джерелом інвестицій в українські підприємства Галичини була система українських банків. Досліджено, що українські банки будували свою роботу на глибокому фаховому аналізі, що давало змогу виявляти негативні тенденції та їх причини і, використовуючи весь потенціал "Союзу Українських купців і підприємців" та його фахового часопису "Торгівля і Промисл", долати їх.Доведено, що українські фінансові інституції Галичини, зокрема Пром-Банк, найбільше забезпечував приватних українських підприємців, особливо щодо надання фінансово-кредитних послуг та обслуговування заощаджень. Це є актуальним для сучасного розвитку регіональних фінансових систем України, зокрема Галичини.