РАЦІОНАЛІЗАЦІЯ ВИЗНАЧЕННЯ ОБ'ЄКТНО-ОРІЄНТОВАНОГО CASE-ЗАСОБУ В ЖИТТЄВОМУ ЦИКЛІ ПРОГРАМНОЇ СИСТЕМИ - Pogromska, H.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Запропоновано концепцію визначення оцінок CASE-засобів для проектування та розроблення програмних систем на основі застосування однопараметричної моделі сучасної теорії вимірювань IRT. Розглянуто характерні особливості CASE-засобів та їх можливостей для проектування програмних систем. Визначено основні ознаки, за якими можна проводити оцінювання та вибір. Розроблено і рекомендовано застосування методу статистичного вимірювання на основі використання однопараметричної моделі Раша для визначення оцінок CASE-засобів, які характеризуються великою кількістю різноманітних ознак, більшість з яких мають якісний характер.