СТАТИСТИЧНИЙ АНАЛІЗ АНГЛІЙСЬКИХ ПОЕТИЧНИХ ТЕКСТІВ - Khomytska, I.Yu.; Teslyuk, V.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано статистичні структури текстів поезії Дж. Г. Байрона і Т. Мура. Доведено, що тексти містять спільні елементи, зумовлені приналежністю до одного історичного періоду і літературного напряму. Зроблено спробу визначити статистичним методом дію фактора манери авторського викладу в зіставлених текстах на фонологічному рівні. Ступінь дії зазначеного фактора встановлено за кількістю груп приголосних фонем, за якими визначено істотні відмінності між зіставленими текстами. На основі отриманих результатів побудовано модель, яка репрезентує дію авторського фактора в межах підстилю поезії художнього стилю англійської мови.