ОПТИМІЗАЦІЯ ПАРАМЕТРІВ СТРУКТУРНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ГЕНЕРАТОРА ДЖІФФІ - Otenko, V.I.; Harasymchuk, O.I.; Zhuravel, I.M.; Kostiv, Yu.M.; Pastukh, A.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Представлено результати дослідження генератора Джіффі за різної кількості базових генераторів на основі регістрів зсуву з лінійним зворотним зв'язком і різного степеня їх поліномів, що проведено з використанням статистичних тестів NIST. Важливе значення серед генераторів псевдовипадкових послідовностей займає генератор Джіффі, проте його якісні характеристики є малодослідженими. Отримані результати дають змогу оптимізувати параметри генератора за заданих параметрах вихідної імпульсної послідовності. Наведено принципи оптимізації параметрів структурних елементів генератора Джіффі. Якість такої оптимізації підтверджена пакетом статистичних тестів NIST STS.