ВИКОРИСТАННЯ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ У ГАЛУЗІ ПЕДАГОГІКИ - Pasyeka, M.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто необхідність використання сучасних інформаційних технологій для підвищення професійності підготовки педагогів у вищій школі. Визначено педагогічні етапи й умови формування готовності майбутнього педагога до впровадження сучасних інформаційних технологій у вищому навчальному закладі. Запропоновано структуру професійно-педагогічної інформаційної культури фахівців у галузі педагогіки. Визначено перспективи розвитку у царині застосування інформаційно-комунікаційних технологій у процесі творення віртуально-навчального педагогічного середовища, розробленні методик і технологій формування інформаційної компетенції у фахівців відповідно до галузей знань та дослідження подальшого розвитку ключових життєвих компетентностей особистостей у зв'язку з бурхливим розвитком інформаційного суспільства та глобалізаційними впливами.