АНАЛІЗ СТАТИСТИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ РОЗВИТКУ ЛЮДСЬКОГО ПОТЕНЦІАЛУ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ - Hynda, O.N. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Доведено потребу здійснювати економічну оцінку розвитку людського потенціалу, оскільки він є рушійною силою зростання економіки України. Проаналізовано основні зміни величин деяких з відповідних статистичних показників в окремих регіонах України протягом останніх років. Зроблено аналіз визначальних компонент розвитку людського потенціалу, зокрема демографічної, здоров'я, освітньої, духовно-інформаційної, стану ринку праці. Доведено неспроможність кількісно оцінити швидкість зміни аналізованих показників та запропоновано потребу проведення статистичного аналізу інтенсивності їх розвитку для ефективності економічного розвитку країни.