СУЧАСНІ ПІДХОДИ ДО ДОСЛІДЖЕННЯ ПОЛІТИЧНИХ ДІЛОВИХ ЦИКЛІВ - Pavlyk, Kh.B.; Vatamaniuk, B.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
З'ясовано сутність явища політичного ділового циклу та його особливості. Розкрито базові припущення та основні теоретичні підходи до вивчення політичних ділових циклів. Класифіковано основні різновиди теорії політичного ділового циклу та їхні види. Проаналізовано моделі В. Нордгауза та передбачення, зроблені на їхній основі. Простежено прояви явища політичного ділового циклу на державному та муніципальному рівнях. Значну увагу приділено монетарним і фіскальним діловим циклам та простеженню їхнього впливу на економіку країни. Розглянуто відношення центральних банків щодо індукування політичних ділових циклів. Розкрито суть ефекту нової демократії та обґрунтування його доцільності у дослідженні політичних ділових циклів.