ФОРМИ ПРОНИКНЕННЯ НА ЗАКОРДОННІ РИНКИ УКРАЇНСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ І ЇХНІЙ ВПЛИВ НА ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ТА РІВЕНЬ ІНТЕРНАЦІОНАЛІЗАЦІЇ - Ilchuk, P.G. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
На основі висунення та перевірки правильності гіпотез виявлено вплив форм проникнення та присутності на закордонних ринках на фінансові результати діяльності та рівень інтернаціоналізації українських підприємств. За даними 289 українських підприємств, які належать до 17 секцій (розділів) економічної діяльності, досліджено характер впливу окремих форм проникнення та присутності на фінансові результати діяльності та рівень інтернаціоналізації українських підприємств. Встановлено, що найбільший вплив як на фінансові результати діяльності, так і на рівень інтернаціоналізації українських підприємств, має застосування кооперативних без об'єднання капіталу форм проникнення та присутності на закордонних ринках. Доведено, що форми проникнення та присутності на закордонних ринках є важливим елементом формування маркетингової стратегії інтернаціоналізації.