ЗАСТОСУВАННЯ ПОВІТРОРОЗПОДІЛУ МАЛОШВИДКІСНИМИ ПАНЕЛЬНО-СЕКЦІЙНИМИ ПОВІТРОРОЗПОДІЛЬНИКАМИ ДЛЯ ВИТІСНЯЮЧИХ ВЕНТИЛЯЦІЙНИХ СИСТЕМ - Klymenko, H.M.; Dovbush, O.M.; Myronyuk, K.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наголошено на актуальності підтримання нормативних параметрів мікроклімату теплонапружених приміщень невеликого об'єму із щільним компонуванням обладнання, а також показано доцільність застосування в них такої енергоефективної схеми організації повітрообміну як витісняюча вентиляція. Проаналізовано недоліки повітророзподільних пристроїв систем витісняючої вентиляції. Запропоновано конструкцію малошвидкісного двокамерного панельно-секційного повітророзподільника для забезпечення ефективної роботи системи витісняючої вентиляції. Ці повітророзподільники дають змогу забезпечити рівномірність розподілу статичного тиску в корпусі повітророзподільника, а отже, і рівномірність витоку повітря у вентильований простір. Їх конструкція дає змогу ефективно регулювати витрату повітря. Представлено методику розрахунку поличкових відокремлювачів потоку розподільної камери малошвидкісного панельно-секційного повітророзподільника. Визначено конструкційні розміри та розроблено типоряд двокамерних малошвидкісних панельно-секційних повітророзподільників з різними коефіцієнтами живого перерізу повітророзподільної стінки та з одно – або двобічним повітророзподіленням. Запропоновано алгоритм добору таких повітророзподільників залежно від початкової швидкості сформованої струмини.