ТЕОРЕТИЧНІ ПІДХОДИ ДО ВИЗНАЧЕННЯ ПОНЯТТЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ - Dudjuk, V.S.; Gobela, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Шляхом визнання проблемності наявних методів природокористування та необхідності впровадження засад концепції сталого розвитку, обґрунтовано актуальність розгляду цієї проблеми. Проаналізовано останні публікації з цієї тематики вітчизняних і зарубіжних авторів. Досліджено теоретичні підходи до формування поняття "екологічна безпека". Розглянуто основні теоретичні підходи до визначення цього поняття. Проведено порівняльну характеристику визначення екологічної безпеки низкою авторів. Запропоновано власне визначення екологічної безпеки. Зіставлено поняття "екологічна безпека" та "екологічна небезпека". Розглянуто правові аспекти регулювання екологічної безпеки. Зроблено відповідні висновки.