ВИЗНАЧЕННЯ ХАРАКТЕРНИХ ЧАСТОТ ТРИВАЛОСТІ ДЕФЕКТУВАННЯ КУЗОВІВ СПЕЦІАЛЬНИХ АВТОБУСІВ НА ПІДСТАВІ ЙМОВІРНІСНОЇ МОДЕЛІ - Gudz, G.S.; Borys, M.M.; Zakhara, І.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано можливі дефекти кузова спеціального автобуса на підставі спостережень за ними у виробничих умовах. Внаслідок опрацювання статистичних даних розраховано густину розподілу тривалості перебування кузова на дільниці, побудовано гістограму емпіричного розподілу тривалості та визначений його теоретичний (нормальний) закон. Досліджено узгодженість між теоретичним та емпіричним розподілами величин за допомогою критерію Пірсона, що дало змогу мінімізувати кількість контрольованих параметрів кузова.