ПОШИРЕННЯ ТА ПРОДУКТИВНІСТЬ СОСНИ ВЕЙМУТОВОЇ (PINUS STROBUS L.) В УКРАЇНІ - Musiienko, Yu.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Опрацьовано та проаналізовано повидільну таксаційну базу даних Українського державного проектного лісовпорядного виробничого об’єднання ВО "Укрдержліспроект". Досліджено загальний стан поширення та продуктивність сосни веймутової (Pinus strobus L.) в Україні. Встановлено, що в Україні насадження, де сосна веймутова є панівною породою, займають площу 165,6 га, а деревостани, де вона є другорядною породою, поширені на площі 2542,0 га. Наведено розподіл насаджень сосни веймутової за походженням, повнотою, бонітетом, віковими групами та типами лісорослинних умов. Встановлено, що сосна веймутова є перспективним видом для інтродукції в більшості регіонів України.