ТЕХНОЛОГІЯ ЗАЛІСНЕННЯ СХИЛОВИХ ЗЕМЕЛЬ КОНТЕЙНЕРНИМ ВИСІВАННЯМ ДУБА ЗВИЧАЙНОГО - KrilovYa.І. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати створених дослідних культур дуба звичайного на еродованих яружно-балкових землях за розробленою технологією контейнерного висіву дуба. Встановлено, що ріст сходів дуба, висіяних у центрі площадок, на 37,3 % перевищував висоти периферійних сходів, що пояснюється явищем самопідгону. Обґрунтовано застосування розробленої технології контейнерного висіву дуба звичайного для створення захисних лісових насаджень на яружно-балкових схилах, встановлено добру збереженість та інтенсивність росту сходів дуба, порівняно із звичайними технологіями створення лісових культур.