ОСОБЛИВОСТІ ПЛАНУВАННЯ САДІВ "НОВОЇ ХВИЛІ" ПІТА УДОЛЬФА - Solovey, D.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано стилістичні особливості та етапи планування садів "Нової Хвилі" датського ландшафтного архітектора Піта Удольфа. Надано рекомендації щодо підбору рослин у масиви відповідно до класифікації їх просторових форм. Окреслено основні особливості компонування декоративних злаків в садах "Нової Хвилі" з урахуванням трьох рівнів висот саду, що відповідають пропорціям золотого січення. Надано рекомендації щодо підбору декоративних злаків у групи, що складають основу садів "Нової Хвилі". Окреслено переваги планування злакових садів та надано рекомендації з догляду за ними.