СТРУКТУРА ДЕНДРОФЛОРИ ТА САНІТАРНИЙ СТАН ПАРКУ "БЕРЕГОМЕТСЬКИЙ" НПП "ВИЖНИЦЬКИЙ" - Zayachuk, V.Ya.; Dzuryk, V.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Вивчено таксономічну та флористичну структури автохтонної та культивованої дендрофлори парку "Берегометський" НПП "Вижницький". Проведено розподіл дендрофлори за життєвими формами, групами росту та категоріями санітарного стану. Узагальнено понад 120-річний досвід вирощування інтродукованих видів у регіоні досліджень. Перспективним є впровадження відібраних інтродукованих видів у лісове господарство під час створення лісових культур з їх участю. Доцільним є внесення цього дендропарку до туристичної екомережі, проведення культурно-просвітницької роботи, навчальних і пізнавальних екскурсій.