ОСОБЛИВОСТІ СТЕРИЛІЗАЦІЇ ТА ВВЕДЕННЯ В КУЛЬТУРУ IN VITRO ЕКСПЛАНТІВ TAXUS BACCATA L. - LisoviyM.М. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проведено критичний аналіз та стислий огляд літературних джерел, які стосуються досліджуваної тематики. Детально описано застосовану методику проведених досліджень: вихідний рослинний матеріал, який застосовували як експланти під час мікроклонування Taxus baccata L.; черговість використання хімічних реагентів, їх концентрації та тривалість обробітку під час стерилізації; види та модифікації живильних середовищ. Встановлено оптимальну схему деконтамінації вихідного рослинного матеріалу досліджуваного виду та виявлено оптимальний склад середовища та комбінації фітогормонів для проведення успішної ініціації експлантів. Узагальнено та проаналізовано отримані результати.