ОСОБЛИВОСТІ ДОТРИМАННЯ ПРАВИЛ ПОЛЮВАННЯ В МИСЛИВСЬКИХ УГІДДЯХ УКРАЇНИ - Goroshko, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Полювання у житті людства завжди мало вагоме значення, яке з часом змінювалося. Представлено матеріали про роль полювання в історії людства, розглянуто тенденції у полюванні, зумовлені розвитком суспільства. Висвітлено основні положення Закону України "Про мисливське господарство та полювання" щодо незаконного полювання та браконьєрства. Виявлено певні закономірності між кількістю порушень на полюванні (зокрема і браконьєрства) та економічним станом держави, наявністю населених місць біля мисливських господарств, описано різницю у спорядженні браконьєрів різного статку.