НОВІ ПІДХОДИ В ОЦІНЮВАННІ М’ЯКОСТІ ЛЛЯНИХ ТКАНИН - KobyschanА.D. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Представлено результати оцінювання м’якості чистолляних платтяних тканин, оброблених за сучасною енергозберігаючою технологією пом’якшення із застосуванням нових, запропонованих автором рецептур пом’якшувачів. Органолептичні методи оцінювання м’якості мають низку недоліків, але це єдині методи, які дають змогу врахувати думку споживача щодо матеріалу з метою покращення конкурентоспроможності останнього. Досліджено доцільність застосування експертних методів для оцінювання м’якості лляних платтяних тканин та їх узгодженість із результатами інструментальних досліджень.