КРУТИЛЬНІ КОЛИВАННЯ ПРИВОДА МЕХАНІЗМУ ПОДАВАННЯ СТРІЧКОВОПИЛКОВОГО ВЕРСТАТА - Dzyuba, L.F.; Menshykova, O.V.; Lyschynska, H.I.; Rebeznyuk, I.T. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано відомі схеми приводів механізмів подавання стрічковопилкових верстатів. Побудовано динамічну модель привода механізму подавання, що містить електродвигун, пасову та ланцюгову передачі. Для дослідження власних крутильних коливань привод механізму подавання подано у вигляді тримасової зведеної розрахункової схеми. На підставі аналітичного розв’язування системи диференціальних рівнянь власних крутильних коливань динамічної моделі привода визначено частоти цих коливань. Досліджено вплив жорсткості пружних ланок на частоту власних коливань привода механізму подавання.