ТЕНДЕНЦІЇ ФОРМУВАННЯ ТА РЕАЛІЗАЦІЇ СТРАТЕГІЇ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ФІНАНСОВОЇ СТІЙКОСТІ Й ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Vasyltsiv, T.H.; Volianyk, Kh.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Обґрунтовано доцільність застосування стратегічного підходу до забезпечення фінансової стійкості та платоспроможності підприємства. Визначено механізм формування стратегії забезпечення фінансової стійкості та платоспроможності підприємства, що складається з елементів його забезпечення, аналізу політики управління, підходів до управління ризиком, вибору інструментів управління. Визначено етапи стратегічного управління фінансовою стійкістю на підприємстві. Висвітлено основні сучасні тенденції теоретико-методичних основ формування фінансової стійкості та платоспроможності.