ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ У ВОДОНАСОСНИХ УСТАНОВКАХ УНАСЛІДОК ВИКОРИСТАННЯ ЧАСТОТНО-РЕГУЛЬОВАНОГО ЕЛЕКТРОПРИВОДА - Chumakevych, V.A.; Sokulsky, O.E.; Oliynik, S.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано економічний ефект від впровадження частотно-регульованого електропривода в системах водопостачання. Зазначено, що економія досягається не тільки завдяки зменшенню кількості спожитої електроенергії, а й економією використаної води, зменшенням аварійності на мережах водопостачання внаслідок вимкнення гідроударів та збільшенням моторесурсів насосних агрегатів і запірної арматури. Наведено розрахунки щодо збільшення енергоефективності електропривода шляхом заміни існуючої системи керування водонасосної установки сучасною системою на базі частотного перетворювача.