СУЧАСНІ ПРОБЛЕМИ НАУКОВОГО ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ ПРИКЛАДНОГО ПРОГРАМНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ - Gryciuk, Yu.I.; Grytsyuk, P.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проведено аналіз сучасних проблем наукового оцінювання якості прикладного програмного забезпечення (ПЗ), результат якого дав змогу сформулювати рекомендації щодо модифікації наявних методів і засобів побудови ПЗ, технологій та моделей аналізу якості ПЗ. Розглянуто наявні методи та засоби оцінювання якості прикладного ПЗ та моделі управління його якістю. Описано методологію та обґрунтовано потребу застосування технології розроблення прикладного ПЗ через тестування (TestDrivenDevelopment – TDD) для підвищення якості та надійності його роботи. З’ясовано, що технологія TDD дає змогу: проводити модульне тестування та тестування функціональності ПЗ; виявляти помилки в процесі виконання ПЗ; проводити аналіз програмного коду щодо покриття тестами ПЗ.