МЕТОД ПОДВІЙНОГО ДЕТЕКТУВАННЯ ЗАГОРЯНЬ У ПРИРОДНИХ ЕКОСИСТЕМАХ НА ОСНОВІ ГРУПИ ДИСТАНЦІЙНИХ СЕНСОРІВ - Pospelov, B.B.; Polstiankin, R.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто метод подвійного детектування загорянь у природних екосистемах на основі використання групи дистанційних сенсорів і його байєсівську оптимізацію. Розв’язано задачу оптимізації байєсівського правила подвійного детектування для групових сенсорів при фіксованому порозі первинного детектування. Досліджено залежності порога і мажоритарного правила детектування в різних умовах спостереження фізичного компонента загоряння. Проведено кількісну оцінку очікуваного виграшу при оптимізації подвійного детектування загоряння.