СТРУКТУРНА СИСТЕМАТИЗАЦІЯ КРИТЕРІЇВ ДЛЯ КЛАСИФІКАЦІЇ ЛІСОВИХ ДОРІГ - Rud’koI.М. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Виділено, проаналізовано і систематизовано якісні ознаки та кількісні критерії для класифікації лісових доріг. На цій основі, з урахуванням вимог чинних нормативних документів, розроблено структурну класифікацію лісових доріг як технічних елементів відомчого транспорту. Наголошено на потребі регулярного оновлення класифікації залежно від застосовуваних транспортних технологій у виробництві та можливої зміни нормативно-правової бази. Обґрунтовано потребу чіткого виокремлення цільового призначення, видів, типів, характеристик і категорій лісових доріг у процесі їх диференціації.