АНАЛІЗ МОЖЛИВОСТЕЙ ОСНАЩЕННЯ КРОКУЮЧОГО МОДУЛЯ НА БАЗІ ДВОХ ЦИКЛОВИХ РУШІЇВ МЕХАНІЗМАМИ ОРІЄНТАЦІЇ ТА СТАБІЛІЗАЦІЇ ВЕРТИКАЛЬНОГО ПОЛОЖЕННЯ - Korendiy, V.M.; Bushko, O.S.; Kachur, O.Yu.; Skripnik, R.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Обґрунтовано доцільність сфери використання крокуючих машин. Розглянуто три найпростіші схеми циклових (важільних) механізмів крокування: чотириланкового, чотириланкового з можливістю зміни положення осі повороту коромисла, шестиланкового. Запропоновано принципові схеми та проаналізовано особливості функціонування механізмів орієнтації (важільного, рейково-важільного, важільного з використанням черв’ячної передачі) та стабілізації вертикального положення (важільних з використанням конічної зубчастої передачі, ланцюгової передачі тощо) крокуючого модуля з двома цикловими рушіями.