ВМІСТ 4,4-ДИХЛОРДИФЕНІЛТРИХЛОРЕТАНУ ТА ЙОГО ПОХІДНИХ У МОЛОЦІ КОРІВ СКВИРСЬКОГО РАЙОНУ ЗАЛЕЖНО ВІД ЙОГО ХІМІЧНОГО СКЛАДУ ТА ПОРИ РОКУ - Karaulna, V.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Представлено результати дослідження щодо визначення вмісту хлорорганічних пестицидів, ДДТ та його метаболітів у зразках молока, які відібрано у населених пунктах (села Мовчанівка, Ленінське, Малі Лисівці, Великополовецьке, Пустоварівка) Сквирського р-ну Київської обл. А також проаналізовано вміст жиру та білка в молоці у зимовий та літній періоди року. Встановлено, що у зимовий період із підвищенням вмісту жиру у молоці зростає концентрація ДДТ та його похідних. Вміст хлорорганічних сполук у молоці корів не перевищував максимально допустимого рівня.