ЕФЕКТИВНІСТЬ ЗАХИСТУ ПОСІВІВ СОЇ ВІД БАГАТОРІЧНИХ ВИДІВ БУР’ЯНІВ У СИСТЕМІ ОСНОВНОГО ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ - Chernega, T.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено ефективність захисту посівів сої від багаторічних бур’янів за використання Раундапу і Лонтрелу в системі основного обробітку ґрунту. Використання гербіцидів у системі основного обробітку ґрунту зменшує забур’янення багаторічними видами, але не знищує малорічних бур’янів, які проростають навесні і вегетують одночасно з культурою. Виявлено, що Раундап, 36 % в.р. з нормою витрати 4 л/га восени знищував їх на 75-87 %, а навесні, до проведення передпосівної культивації, кількість багаторічних була меншою на 77-91 % порівняно з контрольним варіантом. Лонтрел, 30 % в.р., за норми 0,5 л на 1 га, забезпечував загибель 84 % багаторічних дводольних бур’янів восени і на 80 % – під час обліків навесні.