ВПЛИВ ВОЛОГОСТІ ТА ТЕМПЕРАТУРИ НА МІЦНІСТЬ ТЕРМОПЛАСТИЧНИХ КЛЕЙОВИХ З’ЄДНАНЬ ДЕРЕВИНИ ЛИСТЯНИХ ПОРІД - Kshyvetsky, B.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
На прикладі деревини дуба, наведено результати дослідження впливу вологості та температури навколишнього середовища на міцність полівінілацетатних клейових з’єднань листяних порід деревини. Для досліджень використано математичну модель прогнозування міцності термопластичних клейових з’єднань деревини. Здійснено аналіз отриманих результатів прогнозування міцності клейових з’єднань деревини дуба. Досліджено вплив будови і структури деревини дуба та хімічних компонентів структурованих і неструктурованих полівінілацетатних клеїв на міцність клейових з’єднань під час експлуатації. Встановлено закономірність зміни міцності термопластичних полівінілацетатних клейових з’єднань деревини дуба залежно від зміни вологості і температури навколишнього середовища.