СЕЗОННІ ЗМІНИ В АКУМУЛЯЦІЇ 137CS ЛІСОВИМИ РОСЛИНАМИ – КОМПОНЕНТАМИ РАЦІОНУ КОЗУЛІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ (CAPREOLUS CAPREOLUS L.) У ЛІСАХ ЖИТОМИРСЬКОГО ПОЛІССЯ - Krasnov, V.P.; Gulyk, I.T. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Визначено основні види деревних порід, чагарників, чагарничків і трав’яних рослин, які входять до раціону козулі європейської впродовж року у лісах Житомирського Полісся. Наведено величини коефіцієнта переходу 137Сs з ґрунту до надземних частин кормових, лісових рослин як показника, що характеризує величину їх радіоактивного забруднення. Здійснено групування рослин за інтенсивністю накопичення ними 137Сs у різні пори року та визначено основні, які призводять до радіоактивного забруднення органів козулі європейської.