РОЗМНОЖЕННЯ РОДУ HEUCHERA L. В УМОВАХ IN VITRO - Zaplyvana, Yu.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Встановлено терміни та умови, за яких необхідно здійснювати насіннєве розмноження декоративних форм Heuchera L. у Правобережному Лісостепу України. Висвітлено особливості репродуктивної біології видів роду Heuchera L. родини Saxifragaceae: Н. sangyinea ’Cometa’, H. sanguinea ’Karminnovo-red’, Н. cyllindrica Douglas, Н. аmericana L., Н. cyllindrica ’Rangilinda’, Н. аmericana ’Syok-fols’, Heuchera micrantha ’Palace Purple’, H. sangyinea ’Bresinhem’, H. sangyinea ’Lauchtkafer’. З’ясовано, що для успішного введення роду Heuchera найкраще використовувати гіпохлорид натрію і води з розрахунку 0,33 для насіння, а для бруньок 0,1 %. Встановлено, що в листяній ґрунтосуміші рослини укорінилися на 87 %, а в лісовому ґрунті – тільки на 56 %.